Fetával töltött gomba

A fetával töltött gomba nagyon népszerű étel a gombás ételek között. A gomba kedvelt zöldség a konyhában, hiszen könnyen, gyorsan elkészíthető fogásokat varázsolhatunk belőle. Ráadásul számos – a szervezet számára hasznos – vitamint, ásványi anyagot és rostot tartalmaz. Rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért, mivel a gomba hatása a szervezetre igazán jótékony. Aki kevésbé kedveli annak is érdemes különböző fűszerezéssel kipróbálni, hogy megtalálja a számára megfelelőt. Ugyanis fűszerekkel megbolondítva igazán különösen ízvilágú, melyet akár egyéb zöldségekkel, vagy maradék húsokkal együtt is készíthetünk.  

Egyszerű fetával töltött gomba recept

 Hozzávalók:

  • 8-10 nagyobb fej gomba
  • 8-10 dkg feta sajt
  • 10 dkg újhagyma vagy vöröshagyma
  • 10 dkg szárított paradicsom
  • 3-4 evőkanál tej
  • 1 evőkanál olaj
  • petrezselyem – ízlés szerint
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • olaj a sütéshez

A töltött gombafejek elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a gombákat tisztítsuk meg, hogy eltávolítsuk az esetleges szennyeződéseket, folyó víznél öblítsük le és egy szűrőn csepegtessük le.
  2. Közben a petrezselyemzöldet is mossuk meg és aprítsuk fel.
  3. A hagymát pucoljuk meg és vagdossuk apróra.  
  4. A szárított paradicsomot is vágjuk apró darabokra.
  5. Ezután egy nagyobb tálba tegyük bele a fetát, villával nyomkodjuk össze és adjuk hozzá a hagymát, paradicsomot, zöldpetrezselymet és annyi tejet, hogy lágyabb legyen a massza.
  6. Keverjük össze alaposan és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal.
  7. Majd adagoljuk bele a gombafejekbe a keveréket.
  8. Kenjünk ki egy tepsit olajjal és állítsuk bele a megtöltött gombafejeket.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sül.

TIPP: Ha szeretjük keverhetünk a töltelékbe összezúzott fokhagymát is.

Kínálhatjuk tartármártással vagy fokhagymás mártogatóssal önmagában, de remek körete húsételeknek, halaknak. Főzelékek feltétje is lehet, de salátákkal is kitűnő választás. Igazán sokféleképpen készíthető és kínálható. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Gomb%C3%A1k

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom