Gombapörkölt

A gombapörkölt egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, melyet érdemes kipróbálni a nemcsak a gomba szezonban. Hiszen a gomba szinte egész évben könnyedén elérhető. Körete lehet rizs, főtt burgonya, tészta vagy nokedli is kinek-kinek egyéni ízlése vagy aktuális hangulata alapján. Készíthetjük akár hússal is. Mivel nem időigényes a hétköznapi gyors vacsorák sorába is felvehető recept.

A gomba ráadásul magas vitamin – és ásványianyag tartalommal bír, így rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. Bár nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, a fűszerezése által igazán izgalmas ízhatások érhetők el, érdemes próbálkozni. Ráadásul a gomba számos étel kiváló alapanyaga, bár meglehetősen megosztó étel.

Egyszerű gombapörkölt – recept

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek tejföl
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • olaj
  • só, bors – ízlés szerint
  • fűszerpaprika – ízlés szerint
  • majoránna – ízlés szerint

A zamatos gombapörkölt elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk.
  3. A paradicsomot, paprikát megmossuk, felkockázzuk.
  4. Az olajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a paprikát és néhány percig együtt pirítjuk.
  5. Majd a paprikát és a tetszőlegesen felszeletelt gombát is hozzáadjuk, fűszerezzük ízlés szerint és fűszerpaprikát szórunk rá.
  6. Elkeverjük és fedő alatt közepes lángon, 10-12 perc alatt puhára pároljuk a zöldségeket.
  7. A végén a levéből kiveszünk és a tejföllel elkeverjük, majd visszaöntjük a gombás ragura és azzal is összekeverjük.
  8. Még egyet rottyantunk rajta és már készen is van.

TIPP: Tejfölös uborkasalátával kiváló választás!

Leginkább nokedlivel, főtt rizzsel passzol, de kínálhatunk mellé burgonyát, tésztát is. Frissen sült kenyérrel vagy bagettal is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!

Gombapörkölt fagyasztása

https://hu.wikipedia.org/wiki/Gomb%C3%A1k

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom