Tartalomjegyzék
A gombapörkölt egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, melyet érdemes kipróbálni a nemcsak a gomba szezonban. Hiszen a gomba szinte egész évben könnyedén elérhető. Körete lehet rizs, főtt burgonya, tészta vagy nokedli is kinek-kinek egyéni ízlése vagy aktuális hangulata alapján. Készíthetjük akár hússal is. Mivel nem időigényes a hétköznapi gyors vacsorák sorába is felvehető recept.
A gomba ráadásul magas vitamin – és ásványianyag tartalommal bír, így rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. Bár nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, a fűszerezése által igazán izgalmas ízhatások érhetők el, érdemes próbálkozni. Ráadásul a gomba számos étel kiváló alapanyaga, bár meglehetősen megosztó étel.
Egyszerű gombapörkölt – recept
Hozzávalók:
- 20 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek tejföl
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- olaj
- só, bors – ízlés szerint
- fűszerpaprika – ízlés szerint
- majoránna – ízlés szerint
A zamatos gombapörkölt elkészítése lépésről – lépésre:
- A gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel.
- A vöröshagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk.
- A paradicsomot, paprikát megmossuk, felkockázzuk.
- Az olajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a paprikát és néhány percig együtt pirítjuk.
- Majd a paprikát és a tetszőlegesen felszeletelt gombát is hozzáadjuk, fűszerezzük ízlés szerint és fűszerpaprikát szórunk rá.
- Elkeverjük és fedő alatt közepes lángon, 10-12 perc alatt puhára pároljuk a zöldségeket.
- A végén a levéből kiveszünk és a tejföllel elkeverjük, majd visszaöntjük a gombás ragura és azzal is összekeverjük.
- Még egyet rottyantunk rajta és már készen is van.
TIPP: Tejfölös uborkasalátával kiváló választás!
Leginkább nokedlivel, főtt rizzsel passzol, de kínálhatunk mellé burgonyát, tésztát is. Frissen sült kenyérrel vagy bagettal is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
Gombapörkölt fagyasztása
https://hu.wikipedia.org/wiki/Gomb%C3%A1k
Vissza a kategória cikkeihez