Gombás rántotta

A gombás rántotta nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető tojásos étel, melyet legalább néha érdemes elkészíteni a változatosság jegyében. Számos módon variálható és gazdagítható, igazán csak a fantáziánk és az otthoni készleteink szabnak határt. Készülhet villásreggelinek, de akár könnyű vacsorának is. A gomba kalória tartalma pedig kifejezetten alacsony, így remek kiegészítője lehet akár fogyókúrás étrendeknek is. A gomba ugyanis magas vitamin – és ásványianyag tartalommal bír, így rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért.

Egyszerű gombás rántotta – recept

Hozzávalók:

A gombás tojásrántotta elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Az újhagymát megmossuk és vékony karikákra vágjuk.
  2. A gombát tisztítsuk meg, szeleteljük fel a kívánt méretűre.
  3. Közben a tojásokat egy tálba felütjük és felverjük.
  4. Az olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított gomba szeleteket és ízlés szerint fűszerezzük a sóval, borssal, zöldfűszerekkel.
  5. Majd fedő alatt néhány perc alatt puhára pirítjuk, pároljuk.
  6. Aztán a felvert tojásokat ráöntjük a hagymás gombára és óvatosan kevergetve néhány perc alatt egyenletesen átsütjük.

TIPP: Akár frissen reszelt füstölt sajtot is szórhatunk a tetejére.

Még melegen tálaljuk. Friss zöldségekkel, frissen sült kenyérrel vagy bagettal is nagyon finom. Akár kolbász vagy virsli karikákkal, sonkával, füstölt tarjával tovább gazdagítható. Hagymát is lehet bele rakni bőven, ahány ház annyi szokás alapon. Érdemes többféleképpen is próbálgatni, meg sem lehet unni. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Gomb%C3%A1k

Vissza a kategória cikkeihez